Tuesday, November 18, 2008

Habis juga..

Salam..

Alhamdulillah..akhirnya penyeksaaan selama 3 minggu sampai ke penghujung..biasalah apa lagi kalau bukan..exam. seperti biasa kalau exam tu confirm penat satu badan (penat otak + penat fizikal).. kenapa sangat penat? mestilah sebab tak cukup tidur,stress, mengadap buku @ lecture note dari pagi sampai malam, duduk statik dll..

seperti biasa setiap sem.. mesti paper first aku pada first day satu universiti punya exam dan paper last mesti hari terakhir universiti punya exam..jenuh dan sangat tension sebab letih menunggu nak habis satu per satu paper..tapi yang bagusnya, gap tu dapat baca banyak sikit..nasib baik duduk rumah sewa..kalau dulu tu duduk asrama..stress mesti berada ditahap klimaks sebab 'psycho' bila tengok orang dah start balik kampung..

Macam biasa setiap kali abis exam, mesti celebrate dengan reward diri dengan makan sedap..kali ni, aku dan housemate sebulat suara untuk masak..sebab dah lama dapur tak berasap..lagipun tahun ni tak buat 'open hause raya'..setelah berbincang, nasi lemak menjadi pilihan..lepas tu apa lagi buat nasi lemak ikut bantai..main campak-campak je bahan..nasib baik jadi..marvelous sungguh rasanya..kalah nasi lemak burung or kepak satu shah alam..huhu..kalo tak percaya..buat-buat percaya je lah..ni aku tunjuk gambar sikit.. jangan terliur pula..


sedap tak? (gambar: ihsan dari hanip)

tapi istilah merdeka tu hanyalah pada exam..satu lagi bebanan belum aku siapkan..cuba teka?.. mestilah thesis..ya Allah banyak lagi..nampaknya proses mitosis melebihi apoptosis akan terus berlaku di bawah bahagian mata aku ni..nak kene siapkan thesis dalam masa 3 hari + slide presentation.. akunye viva hari isnin depan..Mudah2an Allah bagi kekuatan aku present dengan jayanya..aminn
Dah banyak buang masa dah ni..nak pergi buat thesis..~N~

7 comments:

SuryaRahman said...
This comment has been removed by the author.
SuryaRahman said...

sambal itu sangat menggiurkan ok..

Al-Ibrah said...

haha..kan aku cakap jgn terliur..haha..sedap..

-widie- said...

gambo-nie-wat-aku-lapo

Al-Ibrah said...

memang aku saje buat mcm tu..haha

Al-Ibrah said...
This comment has been removed by the author.
SuryaRahman said...

chaitt..nyesal lak aku cakap gitu...